Vi har levererat jordvärme till hundratals kunder runtom i Nyland. För oss är det viktigt att vara pålitlig, snabb och grundlig i varje fas av projektet.

Läs om tre nöjda kunders erfarenheter:

Mika och Sanna Mustonen har njutit av livet med den bekymmersfria jordvärmen och de planerar att också skaffa jordkylning.

Lyckligtvis bytte vi oljeuppvärmningen till den bekymmersfria jordvärmen

I Kantvik i Kyrkslätt övervägde Mika och Sanna Mustonens familj länge att genomföra en renovering av uppvärmningen i sitt 250 kvm stora hus. I huset som är byggt i början av 70-talet krävde oljeuppvärmningen en 1500 liters behållare som behövde påfyllning med cirka 10 månaders intervall och därutöver måste oljebrännaren också servas.

Många släktingar och grannar hade redan övergått till jordvärme och familjen Mustonen hörde sig för hur bytet hade lyckats för dem.

– Det skulle ha lönat sig att byta tidigare, eftersom vi har varit verkligt nöjda med bytet, säger Mika Mustonen.

Max’s Energy borrade jordvärmebrunnen och installerade värmepumpen på våren 2020. Max’s installationstjänst verkade mycket pålitlig enligt familjen Mustonen, eftersom man utförde flera olika beräkningar angående brunnens djup och pumpens modell, för att vara säkra på att hitta den bästa lösningen.

– Vi blev övertygade, när planerna gjordes så grundligt. Därutöver höll man tidtabellen exakt både gällande borrningen och installeringen. Vi var endast en natt utan vatten, berättar Mustonen.

Nu har Mustonens uppvärmningskostnader rasat när de inte längre behöver beställa eldningsolja. Därutöver är jordvärme en bekymmersfri lösning.

– Vi rekommenderar gärna Max’s och jordvärme för andra också. I själva verket tänker vi till följande lägga till också jordkylning, så att vårt hem inte blir för varmt i sommarhettan.

***

Den snabba installationen var en positiv överraskning

Den vackra spetsvillan från 1881 i Hangö ägs av Kim Nyström och hans bror. Villan krävde renovering av uppvärmningssystemet, eftersom oljeuppvärmningen var för dyr.

– Vi ville ha jordvärme, eftersom den på lång sikt är en lönsam investering i jämförelse med oljeuppvärmning. Den är modernare och betydligt bekymmersfriare, motiverar Nyström.

På basis av rekommendationer valdes Max’s Energy att genomföra jordvärmeprojektet och särskilt den snabba installationen var en positiv överraskning.

– Fulla poäng för det! På två dagar togs den gamla brännaren bort och en ny installerades istället, i ett utmanande litet utrymme, dessutom borrades brunnarna och allt annat färdigställdes, förklarar Nyström.

– Det uppstod problem med justeringarna av värmepumparna och det tog tid att utreda problemen, men trots det rekommenderar jag gärna Max’s smidiga och snabba installation av jordvärme också för andra.

***

Pablo och Maria Gröndahl i Sjundeå bytte ut flisuppvärmningen till jordvärme redan för flera år sedan – allting har fungerat utmärkt.

Flisuppvärmningen byttes till jordvärme – uppvärmningen är nu enkel!

När Pablo och Maria Gröndahl i Sibbo på slutet av 1990-talet köpte sin timmervilla från 1800-talet, värmdes huset med flis. Flisbehållaren som fanns i en skild byggnad måste fyllas en gång om dagen på vintern, varvid familjen började längta efter en enklare lösning.

År 2017 tog Max’s Energy hand om bytet av energisystemet enligt nyckeln i handen-principen, dvs. Max’s tog bort den gamla pannan och installerade jordvärmesystemet istället.

– Vi är mycket nöjda med både installationstjänsten och jordvärmen. Värmepumpen har fungerat bra i alla dessa år, berättar Pablo Gröndahl.

– Det bästa är att uppvärmningen nuförtiden sköter sig själv, den orsakar inget besvär eller övervakande.

Nu värms både familjens cirka 160 kvm stora hem och en annan byggnad på samma tomt med jordvärme. Den förnuftigaste och mest ekologiska uppvärmningsformen för en stor helhet är jordvärme.

 

Kontakta oss och be om en kostnadsfri kartläggning av jordvärmens lämplighet!