fbpx

Kirkkonummen Veikkolassa asuva Kari Kanerva on tyytyväinen. Hän on hankkinut Max’s Energyltä maalämpöratkaisun kahteen samassa pihapiirissä sijaitsevaan taloon: ensin pienemmän talon lämmitys vaihtui sähköstä maalämpöön vuonna 2021 ja parin vuoden päästä isomman talon öljykattila väistyi maalämpöpumpun tieltä.

Toisessa talossa on vesikiertoinen lattialämmitys, toisessa patterilämmitys – molempiin maalämpö sopi.

”Emme edes harkinneet mitään muuta vaihtoehtoa, ja homma lähti liikkeelle lämpöpumppujen vertailulla. Thermialta löytyi sopivan kokoisia, joten otin suoraan yhteyttä Max’siin, joka on Thermian kumppani”, Kanerva kertoo.

”Kaikki hoitui rivakasti, energiakaivon poraus tehtiin siististi ja jäljet siivottiin. Palvelu, työn jälki ja yhteydenpito ovat kaikki olleet Max’silla erinomaisia.”

Ensimmäisen talon kohdalla lämpöpumppu jätettiin sovitusti pihaan ja Kanerva teki itse ison osan asennustöistä. Toisella kerralla Max’s Energy myös asensi lämpöpumpun.

”Kun talo rakennettiin 70-luvulla, öljykattila sijoitettiin hyvin pieneen tilaan, joten nyt lämpöpumpun asentaminen siihen oli haaste. Max’sin asennus meni nappiin, he tekivät todella siistiä työtä ja erinomaisia ratkaisuja ajatellen tilan ahtautta.”

Selvää säästöä verrattuna sähkölämmitykseen

Miten kannattavaa maalämpöön siirtyminen on ollut taloudellisesti?

”Suorasta sähköstä siirtyminen maalämpöön toi aivan valtavan säästön. Tarkkoja summia en ole laskenut, mutta maalämpö maksaa vain murto-osan sähkölämmityksen hinnasta.”

Öljylämmitykseenkin verrattuna maalämmön käyttö on edullisempaa, joskaan uuden lämmitysjärjestelmän hankintakuluja ei yhtä nopeasti saa kuitattua. Kanerva nostaakin esille toisen tärkeän edun:

”Maalämpö tuo huolettomuutta, josta mielellään maksaa”, hän tuumaa.

”Varsinkin öljykattilan kanssa oli jatkuvasti korjattavaa. Ja sitä piti seurata ja valvoa. Nyt lämpöpumppu rauhassa pöhisee ja lämpöä riittää riippumatta siitä, kuinka kylmä ulkona on. Eikä lämmitys enää tämän ekologisemmaksi tule!”

Kiinnostuitko maalämmöstä? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Lue lisää asiakkaiden kokemuksia: Maalämpö on helppo, ekologinen ja säästää lämmityskuluissa