fbpx
Max's kaivonporaus logo

Ilmavesilämpö

Ilmavesilämpöpumppu on lämmitysjärjestelmä, joka tuottaa sekä lämmintä vettä että lämmittää talon. Se ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta tai poistoilmasta ja siirtää sen vesikiertoiseen lämmönjakojärjestelmään.

Usein maalämpöpumppu ja ilmavesilämpöpumppu asetetaan vastakkain, mutta niitä ei kannata suoraan verrata, sillä molemmille on paikkansa.

Valintaan vaikuttavat mm. sijainti, talon koko, energiantarve, viilennystarve ja vedenkulutus.

On hyvä muistaa, että ilmavesilämpö ei yleensä riitä yksinään (etenkään kovilla pakkasilla), joten sen lisäksi tarvitaan yleensä toinenkin lämmitysmuoto, kuten kaukolämpö, öljy tai sähkö.

Mihin ilmavesilämpö sopii?

Kannattaa ottaa yhteyttä, jos harkitset lämpöpumppua, sillä valinta on aina yksilöllinen. Mutta karkeasti voidaan sanoa, että ilmavesilämpö sopii silloin, kun maalämpö ei jostain syystä ole mahdollinen:

  • pohjavesialueella
  • alueella, jolla ei voi porata
  • pienellä tontilla, jonne maalämmön keräysputkisto ei mahdu.

Joskus hyvä syy ilmavesilämmön valintaan maalämmön sijaan on talon koko. Pienessä talossa tai mökissä ilmavesilämpö riittää kattamaan lämmitystarpeet.

Ilmavesilämmön asentaminen on hieman edullisempaa kuin maalämmön, mutta toisaalta se säästää lämmityskustannuksissa suhteessa vähemmän.

Teemme sekä maalämmön että ilmavesilämmön asennuksia laadukkaasti kokonaistoteutuksella.

Toimistomme sijaitsee Raaseporin Tammisaaressa mutta toimimme koko Länsi-Uudenmaan alueella, eli Raaseporin lisäksi mm. Kirkkonummella, Lohjalla ja Inkoossa.

 

Pieni talo
1

Ota yhteyttä ja kerro
lämmitystarpeistasi

2

Tulemme käymään

3

Tehdään suunnitelma
maalämmölle tai ilmavesilämmölle

4

Saat tarjouksen lämpöjärjestelmästä

5

Sano “kyllä” ja me hoidamme loput

Sekä maalämpö että ilmavesilämpö säästävät kustannuksia pitkällä aikavälillä verrattuna esimerkiksi öljylämmitykseen. Maalämpö säästää hieman ilmavesilämpöä enemmän.

Tärkeää on asentajan tekemä oikea mitoitus, joten kannattaa satsata ammattitaitoiseen asennukseen. Se takaa lämmitysjärjestelmäsi vakaan toiminnan ja pitkän iän.

Lämpöpumput käyttävät uusiutuvaa energiaa, joten ne ovat ekologisempia kuin useimmat vanhat lämmitysjärjestelmät. Lämpöpumpun voi myös yhdistää aurinkoenergiaan.

Asennamme Thermian ilmavesilämpöpumppuja. Tutustu pumppuihin!

Kun tilaat tutustumiskäynnin, katsomme yhdessä:

  • Nykyisen ja tulevan energiankulutuksen
  • Nykyisen ja tulevan tehontarpeen
  • Nykyisen lämmönjakojärjestelmän kunnon ja muutostarpeet
  • Laitteiden sijoituspaikat

Talon piirustuksista sekä veden- ja energiankulutukseen liittyvistä tiedoista (esim. vesilasku, sähkölasku) on tässä arvioinnissa hyötyä.

Muistathan, että lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen on saatavilla erilaisia tukia.
Lue lisää: Avustukset & tuet!

Lisätietoa ilmavesilämpöpumpuista mm. Motivan sivuilla.

Muut palvelut

Max's maalämpö logo
Max's LVI-asennus logo
Max's vesihuolto logo