Maalämpö on ekologinen ja pitkällä aikavälillä edullinen lämmitysratkaisu monenlaisissa kohteissa. Viimeisen vuoden ajan maalämmön kysyntä on ollut kovaa, mutta valitettavasti laitetoimittajilla lämpöpumppujen tilausajat ovat pidentyneet.

Jos siis olet kiinnostunut maalämpöratkaisusta, ota yhteyttä mahdollisimman pian. Kun tehdään suunnitelmat ja tilaus nyt alkuvuodesta, on mahdollista saada lämpökaivo porattua ja lämpöpumppu asennettua syksyllä. Pumppujen toimitusaikoihin me emme valitettavasti voi vaikuttaa. Päinvastoin, me kyllä mielellämme teemme niin paljon maalämpöjärjestelmiä kuin vain mahdollista.

Suosittelemme lämmitysremonttiin kotitalousvähennystä

Maalämmöstä kiinnostuneiden kannattaa huomioida myös erilaiset tuet, joita on mahdollista saada, kun siirtyy talonsa lämmityksessä fossiilisista polttoaineista energiatehokkaampaan ratkaisuun. Viime vuosina ARA on myöntänyt energia-avustuksia, joista olemme kirjoittaneet aiemmin, ja suosittu tuki jatkuu ainakin vuoden 2023. Lisätietoa löytyy ARAn sivuilta, ja hakemisessa kannattaa ottaa huomioon sen käsittelyaika, joka nimittäin kestää kuukausia, jopa puoli vuotta.

Hakemisen helppouden kannalta suositeltavampi tuki on kotitalousvähennys. Kuten veroviraston ohjeessa sanotaan,  lämmitysjärjestelmän uusiminen, parantaminen ja korjaaminen sekä tällaisen asentaminen ja vanhan purkaminen, oikeuttaa kotitalousvähennykseen, jos lämmitystavan muutokseen ei ole myönnetty energia-avustusta (eli edellä mainittua ARAn avustusta).

Kuinka paljon kotitalousvähennystä sitten saa? Yleisesti remonttien osalta kotitalousvähennyksen saa työn osuudesta, maksimissaan 2250 euroa per henkilö, ja kun vähennyksen jakaa puolison kanssa, kotitalousvähennyksen maksimi on tällöin yhteensä 4500 euroa. Mutta kotitalousvähennykseen liittyy vielä eräs tärkeä seikka: öljylämmityksestä luopumisen lisätuki. Eli jos nykyinen lämmitysmuotosi on öljylämmitys ja vaihdat vaikkapa ekologisempaan maalämpöön, kotitalousvähennyksen määrä onkin suurempi, eli 3500 euroa per henkilö.

Öljylämmityksestä luopuville tämä vähennysoikeus on merkittävä, joten kannattaa ryhtyä tuumasta toimeen.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan teille paras energiaratkaisu!