fbpx

Näin keväällä moni intoutuu suunnittelemaan energiaremonttia. Jos toiveenasi on maalämpö, kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä prosessin eri vaiheissa on tällä hetkellä ruuhkaa. Tilanne koskee kaikkia maalämpöä toimittavia yrityksiä.

Millaisia ruuhkia olemme havainneet?

  • Energiakaivolupien saamisessa on joillakin alueilla hyvinkin pitkiä jonoja. Luvan myöntää aina oman kunnan rakennusvalvonta, josta kannattaa tiedustella nykyistä tilannetta.
  • ARAn energia-avustushakemuksissa on tyypillisesti monen kuukauden jono, esimerkiksi huhtikuussa 2022 käsiteltiin joulukuussa 2021 saapuneita hakemuksia. Myös nyt alkuvuonna ARAlle on saapunut runsaasti hakemuksia. Onneksi hallituksen kehysriihi ja varautumisen ministerityöryhmä tekivät huhtikuussa päätöksen, että ARA voi myöntää 140 miljoonaa euroa lisää avustuksia vuosina 2022–2023.
  • Jatkuvasti kasvavan kysynnän vuoksi myös toimituksissa on jonoa. Me Maxilla ymmärrämme, että on tietenkin kodinomistajan kannalta kriittistä saada oma lämmitysjärjestelmä toimintavalmiiksi ennen talvea. Pyrimme purkamaan jonoa ja toteuttamaan porauksia niin tehokkaasti kuin mahdollista, mutta syksylle toteutusta toivovien kannattaa olla yhteydessä heti. On hyvä myös muistaa, että maalämmön poraaminen onnistuu talvella yhtä hyvin kuin kesälläkin. Talvella on vain suunniteltava lämmitys hyvin porauksen aiheuttaman katkon ajaksi.

Mikään yllä olevista ei tietenkään ole este vaan pelkkä hidaste! Jos suunnittelet maalämpöä, kannattaa siis laittaa asia ajoissa vireille, selvittää lupa- ja rahoitusasiat sekä sopia palveluntarjoajan kanssa mahdollisimman aikaisin.

Ota yhteyttä jo vaikka tänään!