fbpx

Parhaillaan käynnissä oleva Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on aiheuttanut paljon hätää, ja monet suomalaiset haluavat auttaa. Meille Max’silla tarjoutui ainutlaatuinen tilaisuus tukea konkreettisesti sodan uhreja, viedä apua perille asti. Kyse on avustushankkeesta, jota organisoi mustasaarelainen Mika Tiainen, MT-ortopedia Oy:n toimitusjohtaja. Tiainen päätti lahjoittaa runsaasti yrityksensä materiaaleja ukrainalaisille sotasairaaloille.

Kuorma lastattiin torstaina 3.11. ja seuraavana päivänä auto lähti Helsingistä laivalla Tallinnaan, josta matka jatkui kohti Ukrainaa.

– Kuorma-auto saatiin aivan täyteen, tuli jopa ylikuormaa. Mukana on sairaalatavaraa, apuvälineitä, proteesikomponentteja. Omasta proteesipajastani lahjoitan mm. yli 300 polvitukea sekä nilkkatukia, rannetukia, tukiliivejä, yli 200 paria erikoisjalkineita ja niin edelleen, Mika Tiainen luettelee.

Mika Tiainen halusi viedä tavarat itse perille ja pyysi mukaan ystäväänsä Krister Illmania, joka työskentelee meillä Max’silla myyntipäällikkönä. Sitä kautta myös koko Max’s Energy lähti mukaan.

– Tämä on hieno, konkreettinen ja varmasti hyödyllinen tapa auttaa Ukrainaan. Oli itsestään selvää, että tuemme hanketta, joten annoimme kuorma-auton kuljetuksen käyttöön ja maksamme matkalla tarvittavat polttoaineet kokonaan, kertoo Max’sin toimitusjohtaja Peter Söderlund.

Avustushankkeessa on mukana myös Vaasan keskussairaala, joka lahjoitti sairaalatarvikkeita, sekä Kalyna-järjestön kautta tulleita lahjoituksia.

Avustuskohteita on useita

Turvallisuussyistä tarkkoja avustuskohteita ei kerrota julkisesti. Kuorma-auto saapui perille Ukrainaan viikonloppuna ja lastista on sen jälkeen purettu tavaraa eri paikkoihin.

– Sodan jäljet näkyvät täällä kaikkialla, on ohjuksista räjähtäneitä siltoja, asuintaloja, liikekeskuksia. Näemme omin silmin, että apu menee perille, Tiainen sanoo.

Kuvat: Mika Tiainen