fbpx

Kaivovesi on pohjavettä. Porakaivon voi siis porata myös pohjavesialueelle (mutta energiakaivoa, eli maalämpöä, ei voi porata pohjavesialueelle).

Me Maxilla uskomme, että puhdas vesi on yhteinen asia, ja alueellinen yhteistyö hyödyttää kaikkia. Teemme yhteistyötä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n kanssa, ja suosittelemme tutustumaan uuteen Juomavesi-tietopakettiin. Se sisältää sekä alueellista että yleisinfoa: kätevän kartan Länsi-Uudenmaan pohjavesistä, yleistä tietoa pohjavedestä sekä eri juoma- ja talousvesivaihtoehdoista samoin kuin veden laadusta ja mahdollisista epäpuhtauksista.

On hienoa, että Länsi-Uudenmaan pohjavesialueilla pohjaveden laatu ja määrä ovat pääosin hyvällä tasolla ja pohjaveden käsittelytarve vesilaitoksilla on vähäinen.

Olemme tehneet myös oman osamme tähän kokonaisuuteen – porakaivoihin liittyvät näkökulmat ja tiedot, etenkin kysymyksiä ja vastauksia -sivulla.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) on alueellinen vesiensuojeluyhdistys ja palveluntarjoaja, joka edistää vesiensuojelua ja tarjoaa alan tutkimus- ja asiantuntijapalveluita. Jos sinulla on esimerkiksi oman juomaveden laatuun liittyviä huolia tai kysymyksiä, Länsi-Uudenmaan alueella voit kääntyä LUVY:n puoleen.