fbpx

Meillä on Suomessa mahtavan puhdas ja laadukas pohjavesi – luonnonvara, josta voimme nauttia ja olla ylpeitä.

Kaivonporausta ja vesihuoltoa tarjoavana yrityksenä olemme jo pitkään vieneet eteenpäin suomalaisen veden ilosanomaa. Nyt haluamme tuoda mahdollisuuden nauttia raikasta vettä myös paikkakuntamme reippaille lenkkeilijöille, pyöräilijöille, ratsukoille ja koiran ulkoiluttajille.

Max’s on asentanut Karjaan ja Fiskarsin välisen Ratavallin ulkoilureitin varrelle kaivon. Kaivo toimii käsikäyttöisellä pumpulla. Kaivon käyttöönotto tapahtui 25.5.2021, eli vesikaivo on nyt kaikkien käytettävissä. Ota tyhjä vesipullo mukaan ja tule kokeilemaan!

Toteutimme kaivon hyväntekeväisyytenä.

Nostalgiaa aikuisille, uutuudenviehätystä lapsille

Alkuperäinen idea syntyi eräänä kesäpäivänä viime vuonna. Kadri Bäckman oli puolisonsa Peter Söderlundin – Max’sin toimitusjohtajan – kanssa pyörälenkillä reitillä, joka kulkee Karjaan urheiluhallin takaa vanhaa junaradan pohjaa pitkin aina Fiskarsiin saakka.

Päivä oli kuuma ja aurinkoinen, joten Åminneforsin vanhan rautatiesillan levähdyspaikalle pysähdyttyään Kadrille syntyi ajatus.

”Lapsuuden kesäpaikassa oli kaivo ja siinä käsikäyttöinen pumppu. Muistan vieläkin, kuinka jännää oli käydä pumppaamassa siitä vettä. Nämä muistot syntyivät, kun olin noin 5-vuotias.  Mietin, että näin vahvan muistijäljen jättänyt asia voisi olla nykypäivän lapsillekin iso juttu – nähdä ja kokea konkreettisesti, mistä vesi oikeasti tulee”, hän kertoo.

Me Max’silla tartuimme tähän ideaan ja ryhdyimme viemään sitä eteenpäin. Kesät lämpenevät ja puhtaan veden arvo kasvaa. Ulkoilureitin varrella kaivo voisi tuoda iloa sekä tarjoamalla vettä janoisille – esimerkiksi vesipullojen täyttömahdollisuuden pyöräilijöille – ja myös mahdollisuuden aikuisille ja lapsille päästä käyttämään vanhaa kunnon käsipumppua.

Raaseporin kaupunki suhtautui ideaan positiivisesti ja lähti innolla mukaan. Toukokuun lopulla käyttöönoton sekä veden laadun varmistamisen jälkeen kaivo luovutettiin kaupungille ja se on nyt kaikkien janoisten käytettävissä.

Lähistöllä asuva Sampsa Kaataja ja hänen Alma-tyttärensä, 9, tulivat kokeilemaan uutta pumppua. Perhe ulkoiluttaa perheen Kusti-koiraa usein juuri Ratavallin ulkoilureitillä. Vesi maistui Kustillekin!